tiistai 14. lokakuuta 2014

Vihreää vauvalle

Nyt on viimeinkin rikottava piiiiiiiitkä hiljaisuus.
Se ei ole johtunut hiljaisuudesta käsityörintamalla, vaan enemminkin laiskuudesta kuvien siirrossa tietokoneelle ja pysähtyminen koneen ääreen.


Kesän ajan suurin projekti valmistui melkein ajoissa lasten pikkuiselle serkulle. Toivomuksena oli neulepaita ja vihreää. En halunnut mitään "vauvavihreää", joten lopulta valitsin langaksi alpakan, vaikka sen pesussa saakin olla tarkkana, ettei siitä tee nuken vaatetta. Siitäkin on kokemusta.

Paidan mallin löysin helposti, mutta koska olin epävarma vihreän liian tummasta väristä, silmukkamäärästä, puikoista ja etenkin siitä värisävystä, niin viivyttelin aloitusta. Motivaation keräämisen aikana tein villasukat ja virkkasin peiton. Jotenkin tyypillistä tehdä kaikkea muuta kuin sitä mitä pitäisi.
Tällä systeemillä saa ainakin loppupaniikin aikaiseksi....
Olisihan se hienoa antaa lahja, joka on valmistunut jo kuukausi sitten, mutta niin se ei mene oikeassa elämässä. Ei ainakaan minun.


Peiton tein pari vuotta sitten testatulla ja hyväksi havaitulla mallilla. Reunat "oikaisin" tälläkin kertaa ja lopuksi virkkasin niihin ketjusilmukoita koristeeksi.

Kuvatessa vihreän sävy vaihteli auringon valon mukaan. Ylimmässä kuvassa tumman vihreä on ehkä lähimpänä oikeaa sävyä. P e i t t o
Malli: Neat Ripple
Lanka: Drops Alpaca
Koukku: 4 mm ja 3 mm (reunat)


V i l l a s u k a t
Malli: Junasukat
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 2,5 mm

R a g l a n p a i t a
Malli: Sandnes Lanett Baby -ohjelehtinen 0812
Koko: 6 kk (käytännössä vastaa kokoa 3 kk)
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 3 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti