maanantai 7. marraskuuta 2011

Heti käyttöön

Meidän pojilla on useita lapasia käytössä, mutta uusimmat niistä kokivat viime viikolla takaiskun.

Mies oli mennyt poikien kanssa katsomaan meidän autokatoksen valua. Vahti ei ollut kovin tarkkaavainen, joten molemmat pojat pääsivät iskemään lapasensa betoniin. Ehkä ne olisivat olleet vielä pelastettavissa, jos en olisi löytänyt seuraavana aamuna vanhimman pojat lapasta isänsä takin taskusta rutussa. Kämmenosa betonin peitossa.

Tämän takia meillä oli siis melko akuutti rasapula...


Nämä raitarasat aloitin elokuun lopulla, ja ensimmäinen valmistui nopealla tahdilla. Toinenkin eteni samalla tahdilla resoriin asti. Mutta sitten... Tähän asti olin ollut näiden rasojen suhteen kahden vaiheilla: joko nämä ovat ihan ok tai sitten nämä ovat maailman rumimmat rasat. Lopulta tulin siihen tulokseen, että nämä ovat maailman rumimmat. Teknisesti ihan onnistuneet, mutta raidat ja väritys eivät sitten iskeneetkään minuun. Pussi jäi kopan perälle unohduksiin muutamaksi kuukaudeksi.

Koska nyt oli todellista tarvetta uusille lapasille, niin pakotin itseni tarttumaan puikkoihin. Parin kuukauden tauko näkyy siinä, että toinen pari on hivenen pienempi. Eivät ole kovin kauniit, mutta lämmittävät onneksi samalla tavalla. Aamulla päättelin loput langat, ja samantien käyttöön. Onneksi otin aamulla pikaisen kuvan, koska nyt ne eivät ole enää kuvauskunnossa...

Ohje: Peruslapaset, 48s
Lanka: Austermann Step
Puikot: 2,5 mm

6 kommenttia:

 1. Ohohupsista.
  Just miesten tyylistä :D

  Mutta ei nuo raidat yhtään hassummat ole. Ainakin näin kuvasta katsoen.

  Magic-loop muuten on hyvä ratkaisu toisen lapasen syndroomaan, tulee saman kokoiset ja valmistuu yhtä aikaa ;)

  VastaaPoista
 2. Mrs.Marple: Kuinka pitkiä pyöröpuikkoja käytät, kun teet lapasia Magic-loop -tekniikalla?

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä on kans kivan näköiset lapaset! =)

  VastaaPoista
 4. Kyllä mulla on normaalisti 80 cm, silloin tulee sopiva lenkki molempiin päihin. 60 käy jos ei muuta löydy.

  VastaaPoista
 5. Mrs.Marple: Miten olen aina ajatellut, että pitää olla vähintään 100 cm pyöröt, ehkä mieluiten 120cm... Hyvä kuulla, että lyhyemmilläkin pärjää! :)

  VastaaPoista
 6. Liian pitkässä sitten taas tulee liian pitkät lenkit, toki olen 100 cm käyttänyt samoin kuin 60 cm jos 80 on käytössä (tai hukassa..).

  VastaaPoista